Använda och underhålla ListXpress Analys

Nedanför finns några snabba tips om funktioner i ListXpress som rör användning av underhåll av ListXpress Analys. En del avsnitt kan du klicka dig vidare för mer detaljerade instruktioner.

Uppdatera ListXpress Analys

ListXpress Analys är det Excelverktyg du använder för att analysera dina butiksdata.
Det kommer då och då ändringar i den mall där du sparar dina butikslistor och gör dina analyser. Lägger vi till nya funktioner vill man även ta del av nyutvecklingen i befintliga analysfiler.
ListXpress erbjuder dig en funktion som uppdaterar dina befintliga analysfiler till den nya mallen.

Starta ListXpress. Välj Funktionen Hantera och knappen Uppdatera butiksanalyser. Du ska nu markera samtliga analysfiler du vill ha uppdaterade. Se en kort video hur du uppdaterar befintliga analyser.

Funktionen finns även beskriven i handledningen till ListXpress Analys.

EAN-Alias

En produkt byter EAN-nummer. Under en övergångsperiod, som kan vara drygt ett år, finns samma produkt med två olika EAN-nummer i butikslistorna och visas på två rader i ListXpress och ListXpress Analys. Man vill styra över det äldre EAN-numret till det nya och summera försäljningsvärdena. Då är EAN Alias är en bra funktion.